Rólunk

Csengődiné Csővári Mónika

2008-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Gyógytornász Szakán.

Diplomám megszerzését követően 2008-ban a Bács-Kiskun Megyei Kórház SZTE ÁOK Kalocsai Oktatókórház gyógytornásza voltam 4 évig. A kórházi munkakörömbe tartozott a gyermek szakrendelés, ahol találkoztam az újszülött csecsemőtől kezdve, a 18 éves fiatal felnőttig mindennemű problémával. Veleszületett problémákat (pl.: csípőficam, ferde nyak, dongaláb, stb.), mozgás-, tartásbeli eltéréseket, gerincferdülést kezeltem. Megfordultak nálam balesetes gyermekek töréssel, neurológiai sérüléssel.

Ezen kívül hozzám tartozott a felnőtt neurológiai szakrendelés, ahol a neurológiai problémával (pl.: stroke, gerincvelő sérülés) érkezőket tornáztattam.

A belgyógyászati-rehabilitációs és neurológiai osztályon tapasztalatot szereztem szív- és érrendszeri, anyagcsere, neurológiai megbetegedésekben szenvedők gyógyításában (pl.: stroke, szívinfarktus, diabetes mellitus stb.).

Mindemellett 2009-ben elindítottam saját vállalkozásom. Egyéni vállalkozóként heti többszöri alkalommal tartottam csoportos és egyéni fizioterápiát egy idősek otthonában.

Még diplomám megszerzése előtt elkezdtem dolgozni Kiskőrösön a Hotel Imperial Gyógyszálló és Gyógyfürdőben, ahol vízitornát tartottam és tartom napjainkban is.

2012-ben a kórházi létet feladva csatlakoztam férjem vállalkozásához, a CSETA Kontroll Kft.-hez.

A vízitorna és az idősek otthonában való tornáztatás mellett házi betegellátásban végeztem gyógytornát kisebb- nagyobb szünetekkel, mert megszületett kislányom Flóra. Eközben férjemmel közösen megalkottuk a „Flóra Fizioterápiát”.

Az eddigi munkám nagyon sokszínű és sokrétegű volt. Találkoztam az újszülöttől kezdve az élete utolsó óráit töltő emberrel is. Nem emelnék ki egyetlen klinikumot sem, amivel leginkább foglalkoztam. Szinte mindenfajta eset (ortopédiai, traumatológiai, neurológiai, belgyógyászati, stb.) megfordult nálam. Hivatásom során mindig szakítottam időt a továbbképzésekre, mert fontosnak tartom, hogy megfelelően felkészült legyek és a legmegfelelőbb tudásommal gyógyítsak, segítsek, irányt mutassak pácienseimnek.

Nagyon szeretem a hivatásom, mert nagyon színes, változatos, örömmel és kihívással tölt el, ha segíthetek másoknak.


Csengődiné Csővári Mónika
gyógytornász

img responsive
Továbbképzéseim:
 • 2019. - Schroth Tréning 1.
 • 2016. - Függesztéses technikák alkalmazása a mozgásterápiában 1.
 • 2016. - Függesztéses technikák alkalmazása a mozgásterápiában 2.
 • 2016. - Függesztéses technikák alkalmazása a mozgásterápiában 3.
 • 2016. - Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában
 • 2016. - Sportsérülések kezelése elasztikus tape-el
 • 2016. - Tükörterápia
 • 2013. - Modern scoliosis terápia I. rész
 • 2010. - Medical Taping Concept és Kinesio Tape I. rész
 • 2010. - FIT-BALL Basic Diploma
 • 2009. - McKenzie terápia A
 • 2008. - MBT Instruktor
Hírek és újdonságok

Aktuális újdonságaink!

Ajándékutalvány

Az egészség megőrzésével kapcsolatos ajándék mindig időszerű. Legyen akármilyen idős is az ember, hasznos és garantáltan kellemes meglepetés az ajándék eme formája. Akár szeretteinek, barátainak, kollégáinak adja át a szolgáltatásunkra váltható ajándékutalványt, hozzájárul vele egészségük megőrzéséhez, vagy épp az ahhoz vezető első lépéshez.

img